Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Domáca celozrnná pizza

Domáca celozrnná pizza

85 min 25 min Stredná 4 porcie

Najlepšia celozrnná pizza je tá domáca. Vyskúšajte náš recept a uvidíte, že do pizzerie začnete chodiť už len na špagety alebo lasagne. Hrajte sa s ingredienciami a upečte si vegetariánsky aj mäsový variant.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

223 kcal 11g bielkovín 7g tukov 29g sacharidov

Suroviny

zitna-muky, olivovy-olej, susene-drozdie, mlieko, sol, oregano, trstinovy-cukor, paradajky, cesnak, tymian, mozzarella

Postup prípravy

V miske zmiešajte múku, olej, droždie, teplé mlieko, soľ a cukor. Prikryte utierkou a dajte aspoň na 1 hodinu na teplé miesto vykysnúť.

V ďalšej miske zmiešajte paradajky z konzervy, pretlačený strúčik cesnaku a tymian, oregano a štipku soli.

Vykysnuté cesto vyvaľkajte do kruhu a preložte na plech vyložený papierom na pečenie.

Na cesto rozotrite zmes z paradajok, cesnaku a korenia.

Navrch poukladajte čerstvé paradajky a mozzarellu, oboje nakrájané na plátky.

Pečte cca 25 minút v rúre vyhriatej na 190 °C.

TIP

Na pizzu môžete pridať ešte ľubovoľné ingrediencie – špenát, kuracie mäso, šunku, zeleninu a pod.