Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Cviklový hummus s rozmarínom

Cviklový hummus s rozmarínom

60 min 40 min Stredná 5 porcie

Cviklový hummus je možno menej obvyklým variantom tejto obľúbenej pochúťky, ale garantujeme vám, že vás dostane nielen svojou chuťou, ale aj krásnou farbou. Keď pridáte ešte rozmarín, bude cviklový hummus absolútne dokonalý.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

116 kcal 6g bielkovín 4g tukov 14g sacharidov

Suroviny

cervena-repa, cicer, sol, tahini, citron, rozmarin

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 200 °C.

Cviklu olúpte, zabaľte do alobalu, vložte do rúry a pečte 40 minút.

Upečenú cviklu opatrne vyberte a nechajte vychladnúť.

Vychladnutú cviklu nakrájajte a spolu s cícerom dajte do mixéra. Mixujte dohladka.

Potom pridajte soľ, tahini, citrón a 2 lyžice vody.

Ešte mixujte, kým nebudete mať hladkú zmes.

Nakoniec primiešajte rozmarín a hummus preložte do nádoby s uzáverom.

Podávajte s krekrami alebo zeleninou. Hummus skladujte v chladničke.