Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Cviklové lievance

Cviklové lievance

50 min 20 min Stredná 20 kusov

Cvikla v burgeroch nás nadchla, čo by ste však povedali na lievance z cvikly s pohánkovou múkou? Cvikla im dodá karmínovú farbu a ako bonus veľa vitamínov, ktoré sa zachovajú aj po tepelnej úprave. Výborné sú s tvarohom a medom, ale aj s ovocným prelivom či orechmi.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

237 kcal 6g bielkovín 7g tukov 35g sacharidov

Suroviny

cervena-repa, mlieko, pohankova-muka, chia-semienka, stevia, holandske-kakao, prasok-do-peciva, kokosovy-olej

Postup prípravy

Cviklu rozmixujeme dohladka. Pridáme mlieko, múku, chia semienka, stéviu a prášok do pečiva.

Mixérom rozmixujeme na hladké cesto.

Rozohrejeme si nepriľnavú panvicu. Na kokosovom oleji postupne pečieme lievance ľubovoľnej veľkosti, z každej strany asi 2 minúty.

Ak chceme podávať lievance teplé, odkladáme si ich medzitým do rúry vyhriatej na 100 °C.

Lievance podávame s tvarohom alebo jogurtom, čerstvým ovocím, orechmi, alebo chia pudingom.