Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Cviklová nátierka

Cviklová nátierka

10 min 0 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

57 kcal 8g bielkovín 1g tukov 6g sacharidov

Suroviny

cervena-repa, chren, tvaroh, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Chren nastrúhajte najemno a spolu s predvarenou cviklou ho rozmixujte na jemné pyré. Cviklové pyré zmiešajte s tvarohom a dochuťte soľou a korením.

*Chren dodá nátierke šmrnc. Uvedené množstvo chrenu preto berte ako orientačné – závisí od jeho čerstvosti. Do nátierky ho pridávajte radšej postupne.

TIP

Nátierku sme podávali na kváskovom chlebe s lístkami poľníčka a cviklovými klíčkami.

TIP testerov: Hotovú nátierku pokvapkajte balzamikom a troškou olivového oleja a ozdobte rukolou.