Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Cuketový koláč

Cuketový koláč

35 min 25 min Jednoduché 12 porcie

Zostala vám doma zabudnutá cuketa a už vám fakt nenapadá, čo s ňou? Skúste z nej upiecť tento cuketový koláčik. Jedinečná kombinácia ingrediencií a vláčna konzistencia vás presvedčí, že to nie je žiadna cuketová nuda.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

115 kcal 30g bielkovín 4g tukov 22g sacharidov

Suroviny

vajce, erythritol, smotana, vanilkovy-extrakt, spaldova-muka, prasok-do-peciva, sol, cuketa

Postup prípravy

Formu na pečenie (cca 30 cm × 27 cm) vyložte papierom na pečenie a rúru vyhrejte na 190 °C.

Cuketu umyte a nastrúhajte nahrubo.

Vo väčšej miske vyšľahajte vajcia s erytritolom do peny. Potom pridajte nastrúhanú cuketu, kyslú smotanu a vanilkový extrakt a premiešajte.

Nakoniec pridajte špaldovú múku, prášok do pečiva a štipku soli a zmes dôkladne vyšľahajte.

Cesto nalejte do pripravenej formy, povrch uhlaďte stierkou a pečte 25 minút v rúre vyhriatej na 190 °C.

Upečený cuketový koláč nakrájajte na 12 kúskov a podávajte.

TIP

Cuketový koláč výborne chutí s kyslou smotanou.