Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Cuketovo-zemiakové placky s údeným lososom

Cuketovo-zemiakové placky s údeným lososom

35 min 20 min Jednoduché 6 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

461 kcal 31g bielkovín 23g tukov 32g sacharidov

Suroviny

zemiak, cuketa, majoranka, vajce, cesnak, ovsene-vlocky, olivovy-olej

Postup prípravy

Zemiaky ošúpte, spolu s cuketou ich umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Zmes vložte do sita, sito položte na väčšiu misu a nechajte odkvapkať prebytočnú vodu.

Vodu z misy vylejte a do misky do nej zo sita vyklopte zemiakovo-cuketovú zmes, pridajte do nej vajcia, roztlačený cesnak a ovsené vločky.

V panvici rozohrejte olivový olej, zo zemiakového cesta vyformujte placky veľkosti dlane a vyprážajte ich v panvici na miernom stupni ohrevu – stačí 1,5 minúty z jednej a 1 minútu z druhej strany.

Pripravte si kôprový dip: kôpor nasekajte najemno a zmiešajte ho s gréckym jogurtom, štipkou soli a štipkou korenia.

Hotové zemiakovo-cuketové placky podávajte s pripraveným dipom a plátkami údeného lososa.