S receptami na rôzne verzie chlebov, či už slaných alebo sladkých sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Človek aspoň nachytá trošku inšpirácie, ako ozvláštniť prípravu tohto obľúbeného pečiva. Prichádzame s ďalším nápadom na cuketovo-orechovú verziu. Idete do toho?

Cuketovo-orechový chlieb
70 min
60 min
Stredná
20 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
223 kcal
6g bielkovín
12g tukov
20g sacharidov
Suroviny
- 350 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 150 g hladkej pohánkovej múky
- 3 lyžičky mletej škorice
- 150 g mletých vlašských orechov
- 3 lyžice celých ľanových semienok
- 1 lyžička jedlej sody
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 2 lyžičky perníkového korenia
- 2× vajcia (veľkosť M)
- 50 g medu v tekutej forme
- 1× stredná cuketa (nastrúhať nahrubo)
- 130 ml mandľového mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 120 ml kokosového oleja v tekutom stave
- soľ