Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Cuketovo-orechový chlieb

Cuketovo-orechový chlieb

70 min 60 min Stredná 20 porcie

S receptami na rôzne verzie chlebov, či už slaných alebo sladkých sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Človek aspoň nachytá trošku inšpirácie, ako ozvláštniť prípravu tohto obľúbeného pečiva. Prichádzame s ďalším nápadom na cuketovo-orechovú verziu. Idete do toho?

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

223 kcal 6g bielkovín 12g tukov 20g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, pohankova-muka, skorica, vlasske-orechy, lanove-semienko, jedla-soda, prasok-do-peciva, pernikove-korenie, vajce, med, cuketa, mandlove-mlieko, vanilkovy-extrakt, kokosovy-olej, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 190 °C.

Vo väčšej miske zmiešajte obe múky, škoricu, orechy, ľanové semienko, soľ, sódu bikabónu, prášok do pečiva a perníkové korenie.

V druhej miske vyšľahajte vajcia s medom, pridajte nastrúhanú cuketu (ak je v nej veľa vody, nechajte ju odkvapkať), mandľové mlieko, vanilkový extrakt a rozpustený kokosový olej.

Obsah oboch misiek spojte a pomocou varešky alebo rukami vypracujte cesto.

Formu na chlieb vyložte papierom na pečenie a nalejte do nej cesto.

Vložte ju do rúry vyhriatej na 180 – 190 °C a pečte 60 minút.

Cesto vyskúšajte špajdľou. (Ak špajdľu vytiahnete, mala byť zostať suchá).

Chlieb nechajte vychladnúť na mriežke, potom ho vyberte z formy a nakrájajte na plátky cca 1,5 cm hrubé – vyjde vám približne 20 plátkov.