Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Cuketové zemiakové placky s údeným lososom

Cuketové zemiakové placky s údeným lososom

45 min 25 min Zložité 5 porcie

S týmito cuketovými zemiakovými plackami oslníte návštevu, rodinu, seba – jednoducho každého, kto ich ochutná.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

530 kcal 28g bielkovín 23g tukov 50g sacharidov

Suroviny

zemiak, cuketa, majoranka, sol, cierne-korenie, vajce, cesnak, ovsene-vlocky, olivovy-olej, grecky-jogurt, kopor, udeny-losos

Postup prípravy

Zemiaky a cuketu nastrúhajte do väčšej misky.

Do misky pridajte majoránku, vajce, vločky namleté najemno a pretlačené strúčiky cesnaku.

Cesto osoľte a okoreňte. Ak zmes pustí vodu, zlejte ju.

Ak je cesto príliš riedke, prisypte mleté ovsené vločky. Ak je naopak husté, môžete pridať trochu mlieka.

Naberačkou nalievajte cesto na panvicu s rozohriatym olivovým olejom a pečte cca 3 minúty z každej strany.

Zemiakové placky podávajte s gréckym jogurtom zmiešaným s nasekaným kôprom a ozdobené údeným lososom.