Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Cuketové mafiny s fetou

Cuketové mafiny s fetou

35 min 25 min Jednoduché 12 kusov

Máte radi sladké alebo dávate prednosť slanému? My sme si obľúbili mafiny naslano. Naším favoritom sú mafiny z cukety, pretože ich príprava je jednoduchá, sú nadýchané, voňavé a s múkou sa pri ich príprave šetrí.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

168 kcal 7g bielkovín 8g tukov 14g sacharidov

Suroviny

cuketa, olivovy-olej, kefir, mlieko, vajce, feta-syr, mandle, spaldova-muka, cesnak, bazalka, prasok-do-peciva, sol

Postup prípravy

Rúru vyhrejeme na 190 °C.

Cuketu nastrúhame najemno a vložíme do sita, ktoré podložíme miskou, aby odkvapkala prebytočná voda.

Medzitým vyšľaháme olej, kefír, mlieko a vajcia.

Pridáme najemno nastrúhaný syr, mandle, múku, pretlačený cesnak, bazalku a prášok do pečiva.

Vareškou zmes dobre premiešame.

Nakoniec pridáme cuketu a ešte raz všetko premiešame.

Zmesou plníme formy na mafiny (12 ks), vložíme ich do vyhriatej rúry a pečieme 25 – 30 minút pri teplote 180 – 190 °C.