Máte radi sladké alebo dávate prednosť slanému? My sme si obľúbili mafiny naslano. Naším favoritom sú mafiny z cukety, pretože ich príprava je jednoduchá, sú nadýchané, voňavé a s múkou sa pri ich príprave šetrí.

Cuketové mafiny s fetou
35 min
25 min
Jednoduché
12 kusov
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
168 kcal
7g bielkovín
8g tukov
14g sacharidov
Suroviny
- 1× stredná cuketa (200–250 g)
- 3 lyžice olivového oleja
- 200 ml kefíru
- 100 ml polotučného mlieka
- 2× vajce
- 50 g syru feta (nastrúhať na jemno)
- 50 g mletých nelúpaných mandlí
- 240 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 1 strúčik cesnaku (prelisovať)
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku bez fosfátov
- soľ