Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Cuketová polievka

Cuketová polievka

41 min 31 min Jednoduché 4 porcie

Zeleninových polievok nie je na jeseň nikdy dosť, čo tak skúsiť túto cuketovú? Dobrú chuť.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

237 kcal 10g bielkovín 17g tukov 11g sacharidov

Suroviny

prepustene-maslo-ghee, olivovy-olej, cibula, cesnak, cuketa, zeleninovy-vyvar, feta-syr, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V hrnci rozohrejeme prepustené maslo spoločne s olivovým olejom. Pridáme najemno nakrájanú cibuľku s rozotretými strúčikmi cesnaku

a restujeme na strednom plameni cca 6 minút.

Cuketu umyjeme, nakrájame na kolieska a pridáme do hrnca. Restujeme cca 10 minút a potom zalejeme zeleninovým vývarom.

Hrniec prikryjeme pokrievkou a polievku varíme 10 − 15 minút, kým nie je cuketa úplne mäkká.

Polievku odstavíme, necháme vychladnúť a rozmixujeme tyčovým mixérom. Dochutíme soľou a čiernym korením a podávame s nahrubo rozdrobenou fetou.

TIP

Polievku môžete podávať s nasucho opraženými slnečnicovými semienkami.