Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Cestovinový šalát s kuracím mäsom

Cestovinový šalát s kuracím mäsom

45 min 25 min Jednoduché 2 porcie

Ďalší recept na šalát, tentoraz klasika v podobe cestovinového šalátu s kuracím mäsom.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

679 kcal 50g bielkovín 28g tukov 61g sacharidov

Suroviny

penne, kuracie-maso, slnecnicovy-olej, biely-jogurt, vajce, jablcny-ocot, bazalka, paprika, cherry-paradajky, spenat, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Do hrnca nalejte vodu, priveďte ju k varu a osoľte.

Do vriacej vody vložte cestoviny a varte ich na strednom stupni 15 minút, aby boli na tzv. skus. Potom ich sceďte, prepláchnite studenou vodou a nechajte odkvapkať.

Kuracie prsia očistite a nakrájajte na kocky.

Na panvici rozohrejte olej a kuracie prsia orestujte na strednom stupni dozlatista. Potom ich osoľte.

Jogurt zmiešajte s majonézou, jablkovým octom, sušenou bazalkou, štipkou soli a korenia.

Papriku nakrájajte na kocky, paradajky rozpoľte. Oboje premiešajte s cestovinami, špenátom, kuracím mäsom a dresingom. Podľa chuti osoľte a okoreňte.

TIP

Šalát najlepšie chutí vychladený.