Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Celozrnný trhanec

Celozrnný trhanec

31 min 16 min Stredná 6 porcie

Taký trochu iný múčnik, čo pamätá už monarchiu. My sme si len recept na trhanec trocha upravili, aby bol zdravší a menej kalorický. Táto klasika sa snaží vydobyť si miesto na slnku a právom. Je to skutočne chutný a ľahký dezert, ktorý si môžete na tanieri ešte dozdobiť.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

441 kcal 17g bielkovín 23g tukov 39g sacharidov

Suroviny

vajce, sojove-mlieko, spaldova-muka, pohankova-muka, kokosovy-olej, tvaroh, med, lekvar-bez-cukru, sol

Postup prípravy

Bielky oddeľte od žĺtkov.

Múky zmiešajte so soľou, žĺtky vyšľahajte s mliekom a primiešajte k múke. Cesto nechajte bokom.

Z bielkov ušľahajte tuhý sneh a opatrne ho zamiešajte do cesta.

Pridajte 50 g rozpusteného kokosového oleja.

Zvyšok kokosového oleja rozohrejte na panvici. Vlejte polovicu cesta a počkajte, kým sa spodná strana opečie, potom pomocou dvoch varešiek cesto roztrhnite na väčšie kusy a opečte aj z druhej strany.

Takto postupujte aj s druhou polovicou cesta.

Trhanec podávajte s džemom a tvarohom zmiešaným s medom.