Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Celozrnné šišky pečené v rúre

Celozrnné šišky pečené v rúre

110 min 10 min Zložité 18 kusov

Vyskúšajte náš vylepšený recept na šišky z celozrnnej múky, ktorý nahrádza tradičné a kalorickejšie prísady zdravšími alternatívami. A navyše nie sú vyprážané, ale pečené v rúre. Uvidíte, že si ich zamilujete.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

181 kcal 4g bielkovín 5g tukov 30g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, pekarske-drozdie, trstinovy-cukor, prepustene-maslo-ghee, ovsene-mlieko, vanilkovy-extrakt, vajce, stevia, lekvar-bez-cukru

Postup prípravy

Do väčšej misky nasypeme múku a uprostred urobíme jamku, do ktorej rozdrobíme droždie, pridáme 10 g trstinového cukru a 2 lyžice masla.

Misku prikryjeme utierkou a necháme vzísť kvások.

Potom pridáme do misky roztopené maslo, mlieko, vanilkový extrakt, žĺtky a stéviu.

Cesto dôkladne premiesime. Opäť prikryjeme a dáme asi na 1 hodinu kysnúť.

Hotové cesto vyvaľkáme na pomúčenej linke na hrúbku 5 mm a pohárom alebo formičkou vykrajujeme kolieska.

Doprostred každého kolieska dáme lyžičku džemu a prikryjeme ďalším kolieskom.

Prstami spojíme okraje.

Takto spracujeme celé cesto.

Hotové šišky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a necháme 20 minút kysnúť. Rúru vyhrejeme na 190 °C.

Vykysnuté šišky vložíme do rúry a pečieme pri teplote 190 °C asi 10 minút.

Hotové šišky môžeme poprášiť sypkou stéviou a hneď sa do nich pustiť.

Pozn. Celozrnné šišky pečené v rúre nebudú samozrejme také nadýchané a mastné ako tie, ktoré kupujeme v obchode.