Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Celozrnné gnocchi s hubami

Celozrnné gnocchi s hubami

80 min 40 min Stredná 4 porcie

Máte doma húb ako po daždi a chcete si urobiť poriadne a poctivé jedlo? Domáce gnocchi z celozrnnej múky s hubovou omáčkou sú to pravé hubové.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

506 kcal 21g bielkovín 12g tukov 71g sacharidov

Suroviny

hriby, zemiak, repkovy-olej, ricotta, tymian, spaldova-muka, vajce, sol

Postup prípravy

Huby vložte do misky s vodou a nechajte chvíľu postáť.

Zemiaky uvarte v šupke (30 minút).

Medzitým na panvici na repkovom oleji orestujte scedené huby (10 minút). Vypnite zdroj ohrevu, pridajte ricottu, tymian a preložte nabok.

Uvarené zemiaky sceďte, ošúpte a roztlačte. Pridajte múku, soľ a vajce. Všetko premiešajte a vytvorte cesto.

Oddeľte časť cesta a rukami z neho vyvaľkajte „hada“. Z cesta odkrajujte menšie kúsky a z vrchu každý z nich zatlačte vidličkou. Takto postupujte aj so zvyšným cestom.

Gnocchi varte v osolenej vriacej vode. Keď vyplávajú na povrch, sú uvarené.

Hotové gnocchi zmiešajte s ricottovou zmesou a podávajte.