Cvikla je plná vitamínov, to už určite viete. Ale skúsili ste ju už použiť pri príprave domácej pizze?

Celozrnná pizza s cviklou
210 min
75 min
Zložité
4 kusy
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
940 kcal
28g bielkovín
33g tukov
125g sacharidov
Suroviny
- 1× sušené droždie
- 3 lyžičky trstinového cukru
- 500 ml rastlinného mlieka (môžete nahradiť polotučným kravským)
- 300 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 280 g žitnej múky
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1 lyžička sušenej bazalky
- 1 lyžička sušeného cesnaku
- 3 lyžičky olivového oleja
- 400 g predvarené cvikly (nakrájať na plátky)
- 1× stredná biela cibuľa (nakrájať najemno)
- 1 lyžica paradajkového pretlaku (bez cukru)
- 400 g drvených lúpaných paradajok v plechovke
- 1 lyžička lahôdkového droždia
- 100 g syru feta
- 100 g vlašškých orechov
- čerstvá bazalka (na ozdobenie)
- soľ
- čierne korenie