Myslíte, že už poznáte všetky bábovky sveta? Tak túto bezlaktózovú makovú zo špaldovej múky zaručene ešte nepoznáte. Nenájdete v nej ani kryštálik rafinovaného bieleho cukru, pretože sladkú chuť jej dodáva med a ťažké múky nahrádza celozrnná špaldová.

Celozrnná maková bábovka
85 min
60 min
Stredná
20 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
159 kcal
6g bielkovín
7g tukov
22g sacharidov
Suroviny
- 10 g kokosového oleja (na vytrenie formy)
- 30 g hladkej celozrnnej špaldovej múky (na vysypanie formy)
- 160 g hladkej celozrnnej špaldovej múky
- 80 g mletého maku
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžičky jedlej sody
- 5× vajce
- 2 lyžice medu
- 40 g kokosového oleja (rozpustiť)
- 1 lyžička mandľového extraktu
- 100 ml ovseného mlieka (možno nahradiť iným mliekom)
- štipiek soľ