Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Celozrnná maková bábovka

Celozrnná maková bábovka

85 min 60 min Stredná 20 porcie

Myslíte, že už poznáte všetky bábovky sveta? Tak túto bezlaktózovú makovú zo špaldovej múky zaručene ešte nepoznáte. Nenájdete v nej ani kryštálik rafinovaného bieleho cukru, pretože sladkú chuť jej dodáva med a ťažké múky nahrádza celozrnná špaldová.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

159 kcal 6g bielkovín 7g tukov 22g sacharidov

Suroviny

kokosovy-olej, spaldova-muka, mak, prasok-do-peciva, jedla-soda, vajce, med, mandlovy-extrakt, ovsene-mlieko, sol

Postup prípravy

Teplovzdušnú rúru vyhrejte na 170 °C.

Múku zmiešajte s makom a práškom do pečiva.

V miske rozšľahajte vajcia, med a olej a všetko primiešajte k múke s makom a práškom do pečiva. Do cesta nakoniec zapracujte mlieko.

Cesto nalejte do vytretej a vysypanej formy na bábovku a dajte piecť do vyhriatej rúry.

Pečte 40 – 45 minút pri 160 – 170 °C. Cesto vyskúšajte špajdľou. Špajdľu zapichnite do bábovky, vytiahnite a ak je povrch špajle suchý, bábovka je prepečená. Ak sa na špajdľu prichytí cesto, nechajte bábovku ešte pár minút dopiecť.

Po upečení bábovku ihneď vyklopte a nechajte vychladnúť na mriežke.