Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Carpaccio z cvikly

Carpaccio z cvikly

15 min 0 min Jednoduché 4 porcie

Prinášame ďalší recept z cvikly, pretože v jeseni sa treba vitamínmi poriadne nadopovať. Carpaccio z hovädzieho mäsa asi poznáte, jedli ste však už carpaccio z cvikly? Vynikajúci ľahký recept, ktorý ocenia nielen vegáni, vegetariáni a milovníci cvikly.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

79 kcal 2g bielkovín 4g tukov 9g sacharidov

Suroviny

cervena-repa, olivovy-olej, kardamom, balsamico-ocot, citron, rukola, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Cviklu očistite a nakrájajte na 2 – 3 mm kolieska. Kolieska cvikly rovnomerne rozložte na servírovací tanier.

Pripravte si zálievku. V miske vyšľahajte olivový olej, kardamóm, balzamikový ocot, citrónovú šťavu, soľ a korenie.

Cviklu pokvapkajte zálievkou, posypte rukolou, olivami a podávajte.

TIP

Carpaccio je výborné s kozím syrom.