Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Caesar šalát

Caesar šalát

41 min 21 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

333 kcal 33g bielkovín 15g tukov 15g sacharidov

Suroviny

kvaskova-bageta-celozrnna, olivovy-olej, kuracie-maso, salatove-listy

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 200 °C a pripravte si menšiu panvicu vhodnú do rúry.

Bagetu nakrájajte na väčšie kocky a tie nasucho opečte na panvici, na miernom až strednom stupni ohrevu to potrvá 3 – 4 minúty. Opečenú bagetu nechajte bokom.

Panvicu očistite a na strednom stupni ohrevu v nej rozohrejte 1 lyžicu olivového oleja. Ohrev zvýšte na vyšší stupeň, do panvice pridajte očistené kuracie prsia a opečte ich z každej strany 1 – 2 minúty .

Panvicu s opečenými kuracím prsami vložte do rúry vyhriatej na 190 – 200 °C a pečte 10 – 15 minút.

Potom panvicu vyberte z rúry, mäso nechajte 10 minút postáť a nakrájajte na tenšie plátky.

Medzitým očistite rímsky šalát, nakrájajte ho na väčšie kúsky a dajte do väčšej plytkej misy alebo taniera.

Pripravte si dresing. Všetky ingrediencie na dresing vložte do vyššej nádoby a tyčovým mixérom ich rozmixujte dohladka. Dochuťte soľou a korením.

Dresing prilejte k šalátu a dobre premiešajte. Navrch navrstvite bagetu, opečené plátky kurčaťa a hoblinky parmezánu a ihneď podávajte.