Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Burgery s kvinoou a fazuľou

Burgery s kvinoou a fazuľou

30 min 10 min Jednoduché 2 porcie

Rozhodne nechceme pohoršiť milovníkov hovädzieho, ale tento fazuľový burger považujeme za silnú konkurenciu klasickým masovým burgerom. Fazuľa, ovsené vločky a kvinoa zaručia, že telu poskytnete dostatok vlákniny na celý deň a ešte si samozrejme pochutnáte.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

750 kcal 47g bielkovín 16g tukov 105g sacharidov

Suroviny

quinoa, cierna-fazula, ovsene-vlocky, spenat, vajce, kari, tymian, celozrnna-zitna-zemla, sojaneza, paradajky, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Kvinou uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale.

Nechajte ju vychladnúť a potom k nej primiešajte fazuľu (scedenú), ovsené vločky, najemno nasekaný špenát a vajcia.

Zmes premiešajte, pridajte karí, tymian a osoľte a okoreňte podľa chuti.

Na strednom stupni ohrevu rozohrejte nepriľnavú panvicu. Zo zmesi vytvarujte 2 väčšie placky.

Položte ich na rozohriatu panvicu a z každej strany pečte aspoň 4 minúty. Žemle rozrežte a pridajte ich k burgerom, aby sa opiekli (z každej strany cca 1 minútu).

Žemle natrite sójanézou, poukladajte na ne plátky paradajok a nakoniec vložte burgery.

Servírujte samostatne alebo so zeleninovým šalátom.