Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Burger z červenej šošovice

Burger z červenej šošovice

30 min 20 min Jednoduché 4 porcie

Kto tvrdí, že najlepší burger je hovädzí, tak ešte neochutnal tento vegetariánsky zo šošovice. Červená šošovica sa rýchlo rozvarí a vďaka tomu „cesto“ vytvoríte v jednom hrnci.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

515 kcal 30g bielkovín 13g tukov 70g sacharidov

Suroviny

cervena-sosovica, cibula, majoranka, sol, vajce, celozrnna-muka, ovsene-vlocky, slnecnicovy-olej

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Šošovicu prepláchnite pod studenou vodou. Preložte ju do hrnca, zalejte 600 ml vody a varte 12 – 15 minút domäkka.

Uvarenú šošovicu sceďte cez sito a nechajte ju v ňom chvíľku vychladnúť. Vychladnutú šošovicu preložte do misky a premiešajte ju s nadrobno nasekanou cibuľou, majoránom, soľou, múkou, vločkami a vajcom.

Vznikne vám kompaktné cesto, z ktorého by sa mali dať dobre tvarovať fašírky. Ak je ešte príliš riedke, môžete ho poprášiť múkou, ak príliš tuhé, pridajte trošku mlieka alebo vajce.

Z cesta vytvarujte 10 – 12 fašírok.

Vezmite si panvicu a rozohrejte na nej 2 lyžice slnečnicového oleja. Na ňom fašírky 2 – 3 minúty z každej stany opečte.

Potom panvicu s opečenými fašírkami preložte do rúry a v nej fašírky dopečte – stačí 10 – 11 minút pri teplote 180 °C.