Hľadáte večeru, po ktorej vám nebude ťažko? Práve ste ju našli. Zeleninový šalát z bulguru vhodný nielen pre vegetariánov, ale aj vegánov, ľahko strávite a okrem toho telu doplníte vlákninu a vitamíny. Stačí polhodinka a môžete servírovať.
Bulgurový šalát s petržlenom a paradajkami
25 min
15 min
Jednoduché
2 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
238 kcal
7g bielkovín
4g tukov
45g sacharidov
Suroviny
- 100 g bulguru
- 1× čerstvá petržlenová vňať (zväzok)
- 1× čerstvá mäta (zväzok)
- 4× stredná paradajka
- ½× červená cibuľa
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžica šťavy z citróna
- 1 štipka rímskej rasce
- soľ (podľa chuti)
- čierne korenie (podľa chuti)