Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Bulgurový šalát s petržlenom a paradajkami

Bulgurový šalát s petržlenom a paradajkami

25 min 15 min Jednoduché 2 porcie

Hľadáte večeru, po ktorej vám nebude ťažko? Práve ste ju našli. Zeleninový šalát z bulguru vhodný nielen pre vegetariánov, ale aj vegánov, ľahko strávite a okrem toho telu doplníte vlákninu a vitamíny. Stačí polhodinka a môžete servírovať.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

238 kcal 7g bielkovín 4g tukov 45g sacharidov

Suroviny

bulgur, petrzlenova-vnat, mata, paradajky, cibula, olivovy-olej, stava-z-citrona, rasca, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Bulgur uvarte podľa návodu na obale. Prepláchnite studenou vodou a nechajte v site odkvapkať.

Petržlenovú vňať a mätu nasekajte najemno. Paradajky a červenú cibuľu nakrájajte na drobné kocky.

V miske zmiešajte uvarený bulgur, všetky bylinky, paradajky a cibuľu.

Ochuťte olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou, korením a štipkou rímskej rasce.