Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Bulgurové rizoto s hubami

Bulgurové rizoto s hubami

40 min 30 min Jednoduché 3 porcie

Máte chuť na rizoto, ale bojíte sa nálože kalórií? Vyskúšajte toto rizoto z bulguru so zeleninou a hubami.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

371 kcal 10g bielkovín 11g tukov 59g sacharidov

Suroviny

hriby, cibula, olivovy-olej, zeleninovy-vyvar, bulgur, hrasok, prepustene-maslo-ghee, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Huby namočte na 5 – 10 minút do teplej vody. Cibuľu nakrájajte najemno.

V hrnci rozohrejte olivový olej a nakrájanú cibuľu na ňom na strednom stupni orestujte. Keď bude cibuľa zlatnúť, pridajte vývar, bulgur a namočené huby a varte cca 20 minút na miernom stupni. Do hrnca môžete pridať aj vodu z húb.

Keď bulgur zmäkne, pridajte hrášok alebo fazuľové struky a nechajte ešte chvíľu prehriať, aby boli všetky suroviny rovnako teplé.

Nakoniec dochuťte soľou a korením a zjemnite topeným maslom.

TIP

V hubárskej sezóne použite čerstvé huby.