Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Bulgur s hubami

Bulgur s hubami

35 min 20 min Stredná 2 porcie

Každý deň je nevyhnutné zjesť dostatok vlákniny. Hravo si s tým dokáže poradiť surovina ako je bulgur. Ten okrem spomínanej vlákniny obsahuje aj dôležité vitamíny a minerály. Skúste si preto pripraviť bulgur s hubami. Ako ľahký obed si ho môžete zobrať aj do roboty.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

521 kcal 15g bielkovín 17g tukov 79g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, cibula, cesnak, bulgur, hriby, bobkovy-list, rasca, zeleninovy-vyvar, majoranka, balsamico-ocot, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Na repkovom oleji opražte na tenké plátky nakrájaný cesnak (zaberie to asi 5 minút).

Pridajte huby, z ktorých zlejte vodu. Potom zmes osoľte a pridajte majorán. Opekajte ďalších 5 minút, a potom zalejte vývarom.

Prisypte bulgur a varte pod pokrievkou cca 20 minút.

V priebehu varu kontrolujte, či sa bulgur neprichytáva – ak áno, podlievajte vodou.

Nakoniec ochuťte balzamikovým octom a podávajte.