Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Bublanina z kuskusu

Bublanina z kuskusu

95 min 45 min Stredná 20 porcie

Kuskus sa nemusí pridávať iba do šalátu alebo pripravovať ako príloha k mäsu. Výborne chutí aj nasladko, napríklad v bublanine. Táto verzia bublaniny je naozaj originálna, pretože obsahuje marhule a slivky. Ochutnáte?

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

102 kcal 5g bielkovín 5g tukov 9g sacharidov

Suroviny

kuskus, voda, vajce, tvaroh, podmaslie, kokosovy-olej, mandle, vanilkovy-extrakt, slivky

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C. Kuskus nasypte do väčšej misky, zalejte cca 300 ml vriacej vody a nechajte stáť.

Bielky oddeľte od žĺtkov.

V inej miske zmiešajte tvaroh, cmar, žĺtky, kokosový olej, mandle a vanilkový extrakt.

Z bielkov ušľahajte tuhý sneh.

Tvarohovú zmes zmiešajte s kuskusom.

Do zmesi opatrne zapracujte sneh.

Marhule a slivky nakrájajte na plátky.

Na plech 20 × 20 cm vyložený papierom na pečenie nalejte polovicu cesta, na ňu poukladajte ovocie a zalejte druhou polovicou.

Pečte cca 40 minút pri teplote 180 °C.

Potom nechajte vychladnúť na mriežke a nakrájajte na 20 rovnakých dielov.

Po vychladnutí môžete celú bublaninu posypať sypkou stéviou.