Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Brokolicový quiche

Brokolicový quiche

120 min 60 min Stredná 8 porcie

Dnešný recept je inšpirovaný francúzskou kuchyňou.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

483 kcal 18g bielkovín 33g tukov 28g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, prepustene-maslo-ghee, mlieko, vajce, fazula, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Do väčšej misy nasypte celozrnnú múku.

Maslo rozpusťte, nalejte do menšej misky, pridajte mlieko, vajce, soľ a korenie a vyšľahajte. Túto zmes nalejte do misy k celozrnnej múke.

Vypracujte cesto, zabaľte ho do fólie a nechajte cca 30 minút odležať v chladničke.

Medzitým si uvarte brokolicu: Do hrnca napustite dostatočné množstvo vody, osoľte ju a priveďte do varu. Do vriacej vody vložte brokolicu a uvarte ju domäkka (cca 10 – 15 minút).

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Pripravte si okrúhlu formu (∅ 25 cm) a vymažte ju zvyšným rozpusteným maslom alebo vyložte papierom na pečenie.

Vychladené cesto z chladničky prepracujte a vyvaľkajte z neho plát. Ten pomocou valčeka premiestnite do pripravenej formy. Cesto natlačte do okrajov formy a dno poprepichujte vidličkou.

Cesto je vhodné zaťažiť napríklad fazuľou alebo cícerom v suchom stave: Na vyvaľkané cesto do formy položte papier na pečenie a fazuľu vysypte naň.

Pečte 12 – 14 minút v rúre vyhriatej na 170 – 180 °C. Potom z rúry vyberte a papier na pečenie s fazuľou odstráňte.

Cesto obložte uvarenou brokolicou.

V miske vyšľahajte smotanu s vajcami. Potom k nim primiešajte cottage, parmezán, sušené paradajky, soľ a korenie a touto zmesou brokolicu zalejte.

Quiche vložte späť do rúry a pečte ďalších 25 – 30 minút.

Hotový quiche nakrájajte na 8 dielov a podávajte.