Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Brokolicové fašírky

Brokolicové fašírky

53 min 33 min Jednoduché 4 porcie

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

365 kcal 23g bielkovín 14g tukov 35g sacharidov

Suroviny

brokolica, zemiak, parmezan, tvrdy-syr, spaldova-muka, zemiakovy-skrob, vajce, olivovy-olej, petrzlenova-vnat, muskatovy-oriesok, rasca, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 – 185 °C a plech (30 cm × 40 cm) vysteľte papierom na pečenie.

Medzitým do väčšej misy nahrubo nastrúhajte uvarenú brokolicu, zemiaky, parmezán a eidam nastrúhajte najemno. Do misy pridajte špaldovú múku, zemiakový škrob, vajcia, 2 lyžice olivového oleja, najemno nakrájanú hladkolistú petržlenovú vňať, mletý muškátový oriešok, mletú rascu, soľ a korenie a všetko dôkladne premiešajte.

Zo vzniknutej zmesi formujte fašírky s priemerom 7 cm, hrubé asi 2 cm a ukladajte ich na pripravený plech.

Keď takto spracujete všetko cesto, vložte plech do rúry a fašírky pečte 30 – 33 minút pri teplote 180 – 185 °C.

Hotové brokolicové fašírky rozdeľte na jednotlivé taniere a podávajte.