Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Bezlepkový mandľový koláč

Bezlepkový mandľový koláč

60 min 35 min Jednoduché 10 porcie

Bezlepkové pečenie nemusí byť iba pre tých, ktorí majú lepok zakázaní. Lepok je záťaž pre náš tráviaci systém a cítime sa po jeho nadmernej konzumácii tak trochu „nafúknutí“. Skúste tento jednoduchý recept na bezlepkový koláč a uvidíte, že žiadne nadúvanie vám hroziť nebude!

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

148 kcal 5g bielkovín 10g tukov 9g sacharidov

Suroviny

mandlova-muka, vajce, med, vanilkovy-extrakt, sol, prasok-do-peciva, maslo, mandle

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 170 °C.

Vo veľkej miske vyšľahajte žĺtky, med a vanilkový extrakt do svetlej peny.

V druhej miske vyšľahajte bielky so štipkou soli do tuhého snehu.

Do žĺtkovej zmesi pridajte mandľovú múku a kypriaci prášok. Nakoniec vmiešajte ušľahaný sneh.

Pripravte si formu na koláč/tortu (ø 20 cm) a vytrite ju tukom.

Cesto nalejte do pripravenej formy, posypte mandľami a pečte 25 – 35 minút.

Koláč nechajte vychladnúť na mriežke, rozkrájajte ho na 10 porcií a podávajte napríklad s kyslou smotanou.