Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Bezlepkové čokoládové sušienky

Bezlepkové čokoládové sušienky

25 min 15 min Stredná 12 kusov

Márne hľadáte sušienky, ktoré by boli bez lepku a chutili vám? Nemárnite čas hľadaním v obchodoch a upečte si ich doma. Tento recept na bezlepkové sušienky je jednoduchý a obsahuje iba bežne dostupné suroviny.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

127 kcal 3g bielkovín 9g tukov 4g sacharidov

Suroviny

maslo, horka-cokolada, pohankova-muka, sol, prasok-do-peciva, vajce, med

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 160 °C.

V menšom hrnci rozohrejte maslo a 100 g horkej čokolády. Keď sa maslo a čokoláda spoja, odstavte.

V miske zmiešajte pohánkovú múku, soľ a prášok do pečiva.

V ďalšej miske vyšľahajte vajcia s medom. Za stáleho šľahania alebo miešania postupne pridajte múku, soľ a prášok do pečiva.

Pomocou špachtle alebo metličky primiešajte rozpustenú čokoládu s maslom. Zvyšných 40 g čokolády nasekajte nahrubo a primiešajte do cesta.

Cesto dajte na 5 – 10 minút do chladničky.

Z cesta potom pomocou dvoch lyžičiek vytvarujte guľôčky a poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.

Guľôčky môžete ešte lyžičkou z vrchu stlačiť alebo cesto vytvarovať do tvaru sušienky. Ak cesto nebude úplne tuhé, roztečie sa ešte skôr, ako stačíte dať plech do rúry.

Sušienky pečte 12 – 15 minút pri teplote 160 – 170 °C.