Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Batatová polievka s karí

Batatová polievka s karí

50 min 35 min Jednoduché 4 porcie

Tak trocha iná „tekvicová“ polievka. Okrem toho, že je krásne žltooranžová, má táto batatová s kokosovým mliekom a karí aj výnimočnú sladko-korenistú chuť. Recept je bezlaktózový a ako stvorený na jeseň a zimu.

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

103 kcal 2g bielkovín 4g tukov 15g sacharidov

Suroviny

olivovy-olej, cibula, cesnak, kari, rasca, batat, zeleninovy-vyvar, kokosove-mlieko, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

V hrnci na strednom stupni rozohrejte lyžicu olivového oleja

Opražte na ňom najemno nasekanú cibuľku, potrvá to 3 – 4 minúty.

Potom pridajte roztlačené strúčiky cesnaku, rascu, karí a restujte 2 minúty.

Na orestovaný základ pridajte na kocky nakrájané bataty.

Všetko zalejte vývarom a varte 15 – 20 minút pod pokrievkou kým bataty nezmäknú.

Uvarenú polievku odstavte, nechajte chvíľu vychladnúť a rozmixujte tyčovým alebo stolným mixérom dohladka. Dochuťte ju soľou a korením a nakoniec primiešajte kokosové mlieko.

My sme polievku ešte ozdobili sušeným čili, lyžicou kokosového mlieka a nasekanou mrkvovou vňaťou.