Tradičná bábovka pripravená netradičným spôsobom. Do cesta sme pridali banány, vďaka ktorým je bábovka krásne vláčna a kravské mlieko sme vymenili za ryžové, takže žiadna laktóza. Označte v komentároch niekoho, komu bábovku upečiete :)
Banánová bábovka z celozrnnej múky
70 min
50 min
Jednoduché
12 porcie
Recept
Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus
304 kcal
4g bielkovín
14g tukov
38g sacharidov
Suroviny
- 250 g hladkej špaldovej múky
- 6 g kypriaceho prášku do pečiva
- 1 lyžička mletej škorice
- 2× vajce
- 2× veľký zrelý banán
- 180 g trstinového cukru
- 150 ml slnečnicového oleja (1 lyžica na vytretie formy)
- 200 ml ryžového mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu