Jeme zdravo sa mení na Mandimu Viac o Mandimu

Banánová bábovka z celozrnnej múky

Banánová bábovka z celozrnnej múky

70 min 50 min Jednoduché 12 porcie

Tradičná bábovka pripravená netradičným spôsobom. Do cesta sme pridali banány, vďaka ktorým je bábovka krásne vláčna a kravské mlieko sme vymenili za ryžové, takže žiadna laktóza. Označte v komentároch niekoho, komu bábovku upečiete :)

Recept

Pridať k obľúbeným

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

304 kcal 4g bielkovín 14g tukov 38g sacharidov

Suroviny

spaldova-muka, kypriaci-prasok, skorica, vajce, banan, trstinovy-cukor, slnecnicovy-olej, ryzove-mlieko, vanilkovy-extrakt

Postup prípravy

Rúru predhrejte na 180 °C.

Múku spolu s kypriacim práškom preosejte cez sito do misy. Premiešajte so škoricou.

Žĺtky oddeľte od bielkov a z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.

Banány roztlačte vidličkou najemno.

Žĺtky vyšľahajte s cukrom a olejom do peny. Potom pridajte mlieko, vanilkový extrakt, banány a premiešajte.

Do zmesi po malých častiach pridávajte múku s kypriacim práškom a škoricou. Už nešľahajte, múku iba opatrne zapracujte vareškou. Potom postupne pridávajte sneh.

Bábovkovú formu s priemerom 22 cm vytrite olejom. Cesto do nej nalejte, vložte do rúry a teplotu znížte na 150 °C. Pri tejto teplote pečte 50 – 55 minút. Špajdľou skontrolujte, či je cesto upečené.

Hotovú bábovku nechajte vychladnúť na mriežke, potom vyklopte. Krájajte, až keď úplne vychladne.