Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Zapečené jablká s posýpkou

Zapečené jablká s posýpkou

45 min 45 min 30 min 30 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

431 kcal 5 g bielkovín 20 g tukov 57 g sacharidov

Suroviny

Jablko, Špaldová múka, Ovsené vločky, Maslo, Trstinový cukor, Škorica, Hrozienka

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 170 °C, pripravte si menší pekáč s rozmermi 20 × 15 cm a vysteľte ho papierom na pečenie.

Jablká nakrájajte na 6 plátkov (asi 1 cm hrubých) a odstráňte z nich jadrovníky. V menšej miske zmiešajte múku, vločky, maslo, cukor a škoricu.

Nakrájané jablká rozložte v pekáči na 4 nízke kôpky, medzi ne dajte pripravenú posýpku a pri teplote 170 – 175 °C pečte 30 – 40 minút. Upečené jablká nechajte 5 minút vychladnúť a podávajte s hrozienkami.

TIP

Servírujte s jogurtom (3,5 % tuku) alebo jogurtovou zmrzlinou – zmiešajte 200 g jogurtu, 20 g medu a 1 lyžičku vanilkového extraktu. Zmes vložte na 3 hodiny do mrazničky a každých 30 minút premiešajte.