Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Sushi s quinoou

Obedy a večere

Sushi s quinoou

30 min 30 min 15 min 15 min Stredná Stredná 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

234 kcal 14 g bielkovín 10 g tukov 23 g sacharidov

Suroviny

Quinoa, Červená repa, Losos, Uhorka, smotanový syr, Morská riasa, Soľ

Postup prípravy

Quinou prepláchnite aspoň 2× vodou a uvarte ju podľa návodu na obale.

Repu, lososa aj uhorku nakrájajte na rovnako dlhé tenké rezance.

Uvarenú quinou nechajte vychladnúť a zmiešajte ju so smotanovým syrom a štipkou soli.

Na kuchynský pult pripravte lepiacu rohož. Položte na ňu riasu Nori lesklou stranou nadol. Do ⅞ dĺžky riasy natrite vrstvu quinoy s výškou cca 3 mm. Quinou rovnomerne utlačte lyžicou.

Na spodnú stranu riasy naukladajte vždy jeden prúžok lososa, repy a uhorky. Začnite rolovať od okraja s lososom, repou a uhorkou smerom k prázdnej strane riasy

Zvrchu trochu pritlačte, aby závitok držal pohromade. Závitok prejdite na spoji navlhčenou rukou. Opakujte rovnaký postup aj s ďalšími tromi riasami. Závitky potom nakrájajte ostrým nožom na cca 2 cm široké kúsky.

TIP

Ak nemáte prístup ku kvalitnému mäsu z lososa, použite radšej údeného.