Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Špargľová polievka

Špargľová polievka

40 min 40 min 20 min 20 min Jednoduché Jednoduché 6 porcie 6 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

121 kcal 4 g bielkovín 8 g tukov 11 g sacharidov

Suroviny

Cibuľa, Slnečnicový olej, Maslo, Špargľa, Zeleninový vývar, Smotana, Muškátový oriešok, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Cibuľu nasekajte najemno. Zo špargle odkrojte hlavičky a drevnaté stonky nakrájajte na zhruba 2 cm dlhé kúsky. Niekoľko hlavičiek si nechajte na ozdobu.

V hrnci rozohrejte 1 lyžicu slnečnicového oleja s lyžičkou masla. Pridajte nakrájanú cibuľu a dosklovita restujte 2 – 3 minúty. Opečenú cibuľu zalejte vývarom, pridajte ryžovú smotanu a nakrájanú špargľu a polievku varte pod pokrievkou 10 – 15 minút.

Po tomto čase skontrolujte, či je špargľa dostatočne mäkká (mala by mať konzistenciu varených zemiakov). Ak nie, varte do zmäknutia. Ak je uvarená, hrniec odstavte, pridajte muškátový oriešok, štipku soli, štipku korenia a rozmixujte dohladka.

Polievku podávajte s opečenými hlavičkami špargle.

TIP

Polievku podávajte s opraženými tekvicovými semienkami.