Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Rizoto s kukuricou a kuracou šunkou

Obedy a večere

Rizoto s kukuricou a kuracou šunkou

27 min 27 min 22 min 22 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

394 kcal 15 g bielkovín 17 g tukov 43 g sacharidov

Suroviny

Basmati ryža, Kuracie mäso, Olivový olej, Cibuľa, Kukurica, Smotana, Voda, Pažitka, Maslo, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Najprv uvarte ryžu podľa návodu na obale. Následne ju sceďte a schlaďte pod studenou vodou.

Kuraciu šunku nakrájajte na tenké rezance. Na strednom stupni ohrevu rozohrejte panvicu s olivovým olejom. Len čo bude olej rozohriaty, pridajte do panvice cibuľu a kuraciu šunku a restujte 3 minúty na strednom stupni ohrevu.

Pridajte kukuricu, sójovú smotanu, ryžu, vodu a všetko 2 – 3 minúty povarte na strednom stupni ohrevu. Potom odstavte, pridajte pažítku, maslo, soľ, čierne korenie a dôkladne premiešajte.

Rizoto rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte.

TIP

Každú porciu môžete pred servírovaním podľa chuti posypať najemno nakrájanou pažítkou.