Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Rizoto s karí a kokosovým mliekom

Rizoto s karí a kokosovým mliekom

34 min 34 min 24 min 24 min Jednoduché Jednoduché 3 porcie 3 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

503 kcal 13 g bielkovín 21 g tukov 66 g sacharidov

Suroviny

Basmati ryža, Kešu orechy, Olivový olej, Jarná cibuľka, Fazuľové struky, Kokosové mlieko, Kari, Kurkuma, Limetka, Soľ

Postup prípravy

Ryžu basmati prepláchnite v sitku pod studenou vodou a uvarte podľa návodu na obale (biela ryža basmati sa väčšinou varí 15 – 20 minút v 1,5 – 2-násobnom objeme osolenej vody).

Medzitým na suchej panvici opražte kešu orechy (stačí 1 – 2 minúty na miernom stupni) a nechajte ich bokom.

V panvici rozohrejte 1 lyžičku olivového oleja, pridajte nakrájané zelené časti jarnej cibuľky a 1 – 2 minúty ich na strednom stupni ohrevu popražte dozlatista; na posledných 30 sekúnd do panvice pridajte aj fazuľu (alebo hrášok) a všetko nechajte spolu prehriať. Potom panvicu odstavte.

Keď sa ryža uvarí, pripravte si hlbokú panvicu (alebo hrniec), nalejte do nej kokosové mlieko, pridajte karí korenie, kurkumu, limetkovú kôru a soľ a zahrievajte na strednom stupni ohrevu, až kým zmes nezačne bublať (potrvá to 1 – 2 minúty). Potom do zmesi pridajte uvarenú ryžu, premiešajte a zahrievajte ešte 1 – 2 minúty. Zmes dochuťte limetkovou šťavou a panvicu odstavte.

Do zmesi v panvici vmiešajte opečenú jarnú cibuľku s fazuľou (alebo hráškom), hotové rizoto rozdeľte na 3 porcie a každú posypte opraženými kešu orechmi.

TIP

Ak máte kokosové plátky, môžete nimi spolu s kešu orechmi rizoto posypať – dodajú mu príjemnú chrumkavú chuť.