Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Ríbezľové mafiny

Ríbezľové mafiny

45 min 45 min 35 min 35 min Jednoduché Jednoduché 12 kusov 12 kusov

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

127 kcal 5 g bielkovín 7 g tukov 17 g sacharidov

Suroviny

Špaldová múka, Biely jogurt, Slnečnicový olej, Med, Vajce, Jedlá soda, Kypriaci prášok, Červená ríbezľa

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C. Rozklepnite vajcia a oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh. Žĺtky dajte do veľkej misky, pridajte k nim med, jogurt a slnečnicový olej a premiešajte.

Osobitne zmiešajte špaldovú múku so sódou bikarbónou a práškom do pečiva a výslednú zmes primiešajte do veľkej misy k ostatným ingredienciám. Potom ríbezle umyte, bobuľky odtrhajte zo strapcov a prisypte ich do cesta v miske. Nakoniec do cesta opatrne vmiešajte sneh z bielkov.

Pripravené cesto rozdeľte do košíčkov vo forme na pečenie na mafiny (ak nemáte formu, môžete použiť papierové alebo silikónové košíčky a poukladať ich na plech).

Cesto by malo vystačiť približne na 12 košíčkov. Formu alebo plech s košíčkami vložte do rúry vyhriatej na 170 – 180 °C a pečte 30 – 35 minút.

TIP