Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Prepustené maslo

Nátierky

Prepustené maslo

35 min 35 min 25 min 25 min Zložité Zložité 1 porcie 1 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

1933 kcal 2 g bielkovín 213 g tukov 2 g sacharidov

Suroviny

Maslo

Postup prípravy

Maslo nakrájame na menšie kocky, vložíme do kastróla a necháme rozpustiť pri strednom plameni.

Maslo miešame, kým sa nám na povrchu nezačne tvoriť pena. Penu odoberáme lyžicou. (Týmto sa zbavujeme podmaslia a vody. Zostane nám iba čistý tuk.)

Keď sa už pena netvorí (cca po 20 minútach, maslo odstavíme a precedíme cez čisté plátno do uzatvárateľnej sklenenej nádoby.

Nádobu uzavrieme až po úplnom vychladnutí masla

a skladujeme pri izbovej teplote.

Takto pripravené maslo môžeme bežne používať na pečenie, vyprážanie alebo na priamu konzumáciu.

Pri skladovaní na chladnom a suchom mieste vydrží až pol roka.

TIP