Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Pečený karfiol s tahini omáčkou

Obedy a večere

Pečený karfiol s tahini omáčkou

50 min 50 min 35 min 35 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

354 kcal 14 g bielkovín 27 g tukov 12 g sacharidov

Suroviny

Karfiol, Olivový olej, Tahini, Cesnak, Limetka, Tvaroh, Lieskové orechy, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 200 °C. Pripravte si plech a vysteľte ho papierom na pečenie.

Karfiol rozdeľte na ružičky a očistite.

Ružičky rozložte na pripravený plech, osoľte, okoreňte a pokvapkajte olivovým olejom.

Plech s ružičkami vložte do rúry a pečte 30 – 35 minút pri teplote 190 – 200 °C.

Medzitým si pripravte omáčku. Tahini dajte do misky, pridajte roztlačené strúčiky cesnaku, limetkovú šťavu a tvaroh. Podľa potreby osoľte, prípadne pridajte trocha vody a dobre premiešajte.

Upečený karfiol posypte slnečnicovými semienkami a podávajte s tahini omáčkou.

TIP

Karfiol môžete ozdobiť niekoľkými lístkami čerstvej petržlenovej vňate.