Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Palacinková torta

Zdravé maškrtenie

Palacinková torta

40 min 40 min 30 min 30 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

443 kcal 24 g bielkovín 19 g tukov 42 g sacharidov

Suroviny

Vajce, Pohánková múka, Škorica, Kakao holandského typu, Mlieko, Med, Tvaroh, Horká čokoláda

Postup prípravy

Všetky ingrediencie na palacinkové cesto rozmixujeme v mixéri alebo rozšľaháme vo väčšej mise.

Horkú čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom alebo v mikrovlnke.

V miske vyšľaháme tvaroh s medom a pomaly k nim metličkou zašľaháme rozpustenú čokoládu. Krém dáme na chvíľku do chladničky.

Pripravíme si cesto na palacinky a malú nepriľnavú panvicu. Panvicu rozohrejeme, zdroj tepla stlmíme na stredný stupeň a z pripraveného cesta pečieme palacinky. Pečieme 1 – 2 minúty z každej strany. Z pripraveného cesta upečieme približne 12 palaciniek s Ø 12 cm.

Pri vrstvení natrieme každú palacinku lyžicou pripraveného krému. Vrstvenie zakončíme poslednou palacinkou a hotovú tortu vložíme aspoň na 10 minút do chladničky.

TIP