Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Kuracie saté

Obedy a večere

Kuracie saté

25 min 25 min 10 min 10 min Stredná Stredná 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

239 kcal 33 g bielkovín 12 g tukov 4 g sacharidov

Suroviny

Kuracie mäso, Zázvor, Koriander, čili paprička, Šťava z limetky, Sójová omáčka, Trstinový cukor, Soľ, Čierne korenie, Arašidové máslo, Biely jogurt

Postup prípravy

Kuracie prsia očistite a nakrájajte na dlhé prúžky. Každý prúžok napichnite na špajdľu.

Pripravte si marinádu: v miske zmiešajte zázvor, nasekaný koriander, nasekanú čili papričku, štipku soli, štipku korenia, šťavu z limetky, sójovú omáčku a trstinový cukor. Hotovou marinádou kuracie špízy potrite a nechajte aspoň 2 hodiny odležať.

Medzitým si pripravte omáčku: zmiešajte arašidové maslo, jogurt, nasekaný koriander, štipku soli a štipku korenia.

Odležané kuracie špízy pečte na panvici na 1 lyžici slnečnicového oleja 4 – 5 minút z každej strany.

Hotové saté podávajte s omáčkou z arašidového masla.

TIP