Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Kuracia čína

Obedy a večere

Kuracia čína

24 min 24 min 14 min 14 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

389 kcal 35 g bielkovín 17 g tukov 23 g sacharidov

Suroviny

Kuracie mäso, Vajce, Kukuričný škrob, Kari, Olivový olej, Cibuľa, Červená paprika, Paprika, čili paprička, Paradajky, Sójová omáčka, Voda, Arašidy, Koriander, Sezamové semienka, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Pripravte si väčšiu misku. Kuracie mäso očistite, umyte, nakrájajte na tenké rezance a vložte do misky. K mäsu pridajte vajcia, kukuričný škrob, karí korenie, soľ a korenie a všetko premiešajte.

Vo väčšej panvici rozohrejte na vysokom stupni ohrevu olivový olej. Len čo je olej horúci, vložte do panvice mäso a sprudka opekajte na vysokom stupni ohrevu 4 – 5 minút. Mäso občas premiešajte.

Medzitým si nakrájajte cibuľu s červenou a žltou paprikou na tenké rezance. Čili papričku nakrájajte najemno, koriander natrhajte nahrubo a nechajte zatiaľ bokom.

Len čo je mäso opečené, pridajte do panvice na rezance nakrájanú cibuľu, papriku a paradajkový pretlak. Znížte teplotu ohrevu na mierny stupeň a zmes 2 – 3 minúty restujte.

Potom pridajte sójovú omáčku, 250 ml vody, arašidy, najemno nakrájanú čili papričku a všetko spolu povarte 5 – 6 minút na strednom stupni.

Uvarenú zmes rozdeľte na jednotlivé porcie a podávajte. Každú porciu nakoniec posypte nahrubo natrhaným koriandrom a sezamovými semienkami.

TIP

Zmes odporúčame podávať s jasmínovou ryžou.