Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Hruška s kelovým ragú a bravčovou panenkou

Hruška s kelovým ragú a bravčovou panenkou

30 min 30 min 20 min 20 min Jednoduché Jednoduché 4 porcie 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

342 kcal 38 g bielkovín 14 g tukov 13 g sacharidov

Suroviny

Bravčové mäso, Slnečnicový olej, Kel, Hruška, Muškátový oriešok, Cottage syr, Tymian, Soľ, Čierne korenie

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 190 °C.

Kel nasekajte na prúžky a hrušku nakrájajte na kocky. Panenku zo všetkých strán osoľte a okoreňte.

Vo väčšej panvici rozohrejte 1 lyžicu slnečnicového oleja a panenku na ňom vcelku opečte z oboch strán na strednom stupni ohrevu (približne 3 minúty z každej strany). Panvicu s panenkou vložte do rúry a pečte 6 – 7 minút pri 190 °C. My sme použili panenku s hrúbkou 3,5 cm – ak máte nižšiu, skráťte čas pečenia o 2 minúty.

Po uvedenom čase vyberte panvicu z rúry, mäso vyberte a zabaľte ho do alobalu, aby zostalo šťavnaté.

Pripravte si kelové ragú. Na panvici s mäsovým výpekom restujte nasekaný kel 3 minúty, potom pridajte nakrájanú hrušku a restujte ešte 1 minútu.

Nakoniec pridajte muškátový oriešok, tymian, soľ, čierne korenie a cottage, všetko zamiešajte a nechajte 1 minútu prehriať na panvici a odstavte.

Hotové kelové ragú naservírujte na 4 taniere spolu s upečenou panenkou, ktorú si vopred nakrájajte na 0,5 cm široké plátky.

TIP