Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Grófkine rezy

Grófkine rezy

70 min 70 min 40 min 40 min Stredná Stredná 20 porcie 20 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

221 kcal 5 g bielkovín 12 g tukov 23 g sacharidov

Suroviny

Vajce, Kokosový cukor, Maslo, Pohánková múka, Kypriaci prášok, Mlieko, Jablko, Vlašské orechy, Škorica, Vanilkový extrakt, Soľ

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C.

Najprv si pripravte cesto. Vo väčšej mise vareškou dôkladne vymiešajte žĺtky, kokosový cukor a maslo. Následne do misy preosejte obe múky zmiešané s práškom do pečiva a zalejte mliekom.

Rukami všetky ingrediencie dôkladne premiešajte tak, aby sa všetky časti prepojili a nikde nezostal väčší kus masla. Z cesta urobte guľu a dajte ju aspoň na 10 minút do chladničky.

Medzitým si pripravte plnku. Olúpané jablká zbavte jadrovníka a nakrájajte ich na plátky alebo postrúhajte nahrubo. Jablká zmiešajte s kokosovým cukrom, nahrubo nasekanými vlašskými orechmi, mletou škoricou a vanilkovým extraktom. Takto pripravenú plnku zatiaľ nechajte podstáť bokom.

Pripravené cesto vyberte z chladničky a rozdeľte na ⅔ a ⅓. Pripravte si formu (20 cm × 20 cm), a vysteľte ju papierom na pečenie. Väčšiu časť cesta utlačte na dno formy a aj zhruba 2 – 3 cm po bokoch.

Pridajte jablká a rovnomerne ich rozložte na cesto. Vložte do rúry vyhriatej na 170 – 180 °C a pečte 25 – 30 minút.

Z bielkov a štipky soli vyšľahajte tuhý sneh. Po uvedenom čase formu s rezmi vyberte z rúry, nechajte 5 minút vychladnúť a na vychladnutý povrch jabĺk stierkou opatrne navrstvite pripravený sneh.

Na sneh nastrúhajte zvyšnú ⅓ cesta, formu vráťte do rúry a pečte ešte 10 – 12 minút dozlatista.

TIP