Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Čučoriedkový chlieb

Čučoriedkový chlieb

70 min 70 min 50 min 50 min Jednoduché Jednoduché 12 kusov 12 kusov

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

150 kcal 6 g bielkovín 5 g tukov 24 g sacharidov

Suroviny

Vajce, Grécky jogurt, Slnečnicový olej, Med, Špaldová múka, Ovsené vločky, Kypriaci prášok, Mlieko, Čučoriedky

Postup prípravy

Rúru vyhrejte na 180 °C. Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia spolu s gréckym jogurtom, slnečnicovým olejom a medom. Pridajte špaldovú múku, ovsené vločky a prášok do pečiva a všetko dôkladne zmiešajte.

Nakoniec do zmesi primiešajte mlieko a čučoriedky a vypracujte polotekuté cesto.

Cesto nalejte do formy na chlieb (30 cm × 15 cm) vystlanej papierom na pečenie, vložte do rúry a pečte 45 – 50 minút pri teplote 170 – 180 °C.

Upečený chlieb nechajte vychladnúť na mriežke a nakrájajte na plátky (nám vyšlo 25 krajcov širokých cca 1,5 cm).

TIP

Čučoriedkový chlieb môžete podávať samostatne alebo hoci s javorovým sirupom a kyslou smotanou.