Chilli con carne
Pridať k obľúbeným

Chilli con carne

55 min 45 min Stredná 4 porcie

Nutričné hodnoty na 1 porciu/kus

548 kcal 36g bielkovín 15g tukov 67g sacharidov

Suroviny

celozrnna-ryza, cibula, cervena-paprika, cesnak, olivovy-olej, paprika-korenie, kajenske-korenie, hovadzie, hovadzi-vyvar, paradajky, fazula-cervena, sol, cierne-korenie

Postup prípravy

Najprv dáme variť ryžu podľa návodu na obale, čo trvá približne 25 minút (závisí od typu ryže).

Medzitým nakrájame cibuľu najemno, očistíme papriku a nakrájame ju na menšie rezančeky.

Cesnak nakrájame na plátky.

V hlbšej väčšej panvici rozohrejeme olivový olej, pridáme cibuľu, cesnak, sladkú papriku, kajenské korenie, nakrájanú papriku a opekáme 3 minúty.

Pridáme mäso a opekáme ešte cca 20 minút za stáleho miešania. K zmesi prilejeme vývar a pridáme paradajky a fazuľu. Potom všetko osolíme a okoreníme.

Panvicu prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania varíme 20 minút.

Mäsovú zmes podávame s ryžou

TIP

Lyžička údenej papriky dodá jedlu krásnu vôňu.