Jeme zdravo sa mení na Mandimu 🩵

Všetko, čo máte radi, zostáva rovnaké – len prechádzame na nový spôsob starostlivosti, ktorý spája vnútornú pohodu, vonkajšiu krásu a naplnený život.

Moruša

Moruša

Moruša sa nazýva stromová malina a pochádza zo Severnej Ameriky. Má buď biele plody, ktoré sú jemnejšie a sladšie a chutia ako med, alebo tmavé, ktoré sú kyslé a vhodnejšie na konzervovanie. Moruše sú bohaté na vitamíny C, A, E a minerály železo, draslík a mangán. Je dokázané, že má protizápalové a dezinfekčné vlastnosti. Moruša sa veľmi často používa v tradičnej čínskej medicíne. Hlavným prínosom moruše na naše zdravie je zníženie krvného tlaku. Nie je kalorická, takže je vhodná aj na udržanie hmotnosti. V receptoch sú moruše skvelou náhradou malín alebo černíc. Z tmavých bobúľ môžete pripraviť marmelády, džemy, kompóty a zmrzlinu.